World goth day!

Japp, idag är det det. Goth-kulturen kommer från England på 80-talet, den moderna vill säga. Själv gillar jag den kulturen väldigt mycket, alltifrån kläderna till smyckerna/musiken osv. Jag började klä mig så nångång i tonåren och kände att detta var nåt för mig! Nu är man snart 30 och ser mig själv fortfarande som gothare.

Gothare brukar gilla sånt som är lite udda, makabert och mörkt. Dom klär sig gärna i svart och i material som sammet, spets, latex och lite sånt. Men nuförtiden finns det många stilar inom samma genré, det utvecklas ju. Det finns alltifrån viktoriansk-goth till cyber, till pastell-goth. Så att ja, tiderna förändras och så gör även stilar. Allting utvecklas och förändras.

Själv personligen föredrar jag gothic-lolita och viktoriansk goth, stilmässigt. Musikmässigt lyssnar jag mest på elektroniskt, av det mörkare slaget, men även gammal klassisk gothrock också. Jag tycker det är kul med subkulturer och är glad och stolt att jag ingår i en!

Varje dag är halloween! 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *